A Nők a Tudományban Egyesület 2016. november 5-én másodszor rendezi meg “Az Okosjövő napját” Székesfehérvár fiataljai számára.

Az Okosjövő Napja – Derítsd fel a tökéletes bűntényt a „Fehérvári helyszínelőkkel”! 

A ♀tervezem program keretében a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szeretettel meghív minden tizenéves diákot az idei Okosjövő Napjára.

Időpont: 2016. november 5. 9,00 – 14,00 óra

Helyszín: MKOSZ Edzőcsarnok és Lakeside Hotel (Székesfehérvár 8800, Ligetsor 50/A.)

Házigazda: Zsiros László Róbert (www.szertar.com; https://www.youtube.com/user/szertar)

Az elmúlt évben az Okosjövő Napja résztvevői megmentették a világot, idén a „Fehérvári helyszínelők” kitelepült laborjában természettudományok, a józan ész és kétszáz székesfehérvári fiatal segítségével derítik fel a tökéletes bűntényt.

Az akadályok között versengő csapatok éles bevetésen bizonyíthatják, hogyan tudnak kódot feltörni, logikai feladatokkal megbirkózni, problémákat gyorsan és hatékonyan megoldani. A helyes megfejtők kód darabokat kapnak az egyes állomásokon, amiből végén fog összeállni a kép és talán sikerül FELDERÍTENI A BŰNTÉNYT.

Az Okosjövő Napján minden kiderül!

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Mivel csak 200 főt tudunk fogadni, itt regisztrálj mielőbb az eseményre: regisztráció

A szomszédos Lakeside Hotelben a “Felnőttmegörző” műhelybeszélgetésekkel várja a szülőket és a tanárokat!

Felnőttmegőrző – 9:30 – 12:30

Interaktív előadások és workshop szülőknek és tanároknak pszichológusok vezetésével.

Hogyan segíthetem sikerhez gyermekemet műszaki-természettudományos területen (is)? Milyen különbségek vannak aközött, ahogyan a fiúk és a lányok a tanulási nehézségeket értelmezik? Akadályból siker: hogyan segítsünk gyermekünket a belső motiváció megtalálásában?

A foglalkozás alkalmával a résztvevők helyzetgyakorlatok és interaktív előadás során megismerkedhettek sikerre vezető szemléletmóddal. Carol Dweck professzor immár magyarul is megjelent könyve a “Szemléletváltás: A siker új pszichológiája” vázolta először, hogy hogyan változtathatja át a szemléletmódunk az akadályokat és kudarcokat a siker felé vezető erőforrássá. A műhelyfoglalkozás célja a szülők és tanárok segítő szerepének támogatása.

Megerősítés és kihívások: alternatívák nehéz helyzetekre 

  • A fiúk és a lányok iskolai teljesítményének hasonlóságai és különbségei; az iskolaévek során kapott szemléletmód és megerősítések hatása a karrierre
  • Hogyan segíthetjük a hosszú távú, belső motiváció kialakítását?
  • Mi az, ami gátolja a tanulási folyamat sikerét, a sikerélmény megélését?
  • Mi az, ami kizökkentheti, konstruktív irányba fordíthatja a gyerek viselkedését?
  • Teljesítmény és értékelés: dicséret, szidás, vagy …?
  • Helyzetgyakorlatok: hogyan kommunikáljunk jól gyermekünkkel, tanítványainkkal tanulási sikereikről és kudarcaikról

A foglalkozásról bővebben itt olvashatnak. A beszélgetést Kukity Kriszta, Vida Júlia és Bacsó Flóra, a Partners Hungary Alapítvány és Mediációs Központ trénerei vezetik.

A felnőtt programok a gyermek programokhoz hasonlóan ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek: regisztráció

A 2015 évi Okosjövő Napról bővebben: itt .

A ♀tervezem program nem jöhetett volna létre az amerikai egyesült államokbeli AAUW szakmai szervezet és az Alcoa Alapítvány nagylelkű támogatása nélkül.
AlcoaFoundation_logo