Tanárok Napja


“A NaTE-tól először egy Tanárok Napja programra kaptam meghívást. Hathatós segítséget, kész óravázlatokat adtak ahhoz, miként tudjuk megismertetni diákjainkkal a valós elvárásokat és lehetőségeket, ezzel is támogatva pályaválasztásukat. Nagyon tetszik az egyesület elkötelezettsége, a munkatársak segítőkészsége, ahol sokat tesznek azért, hogy a nők számára is nyitott tudományos, vagy a köztudatban nem tipikusan női pályák felé orientálhassuk a ránk bízott diáklányokat.”

– Szamper Aranka, matematika-, fizika-, informatika szakos mesterpedagógus

Gyűjtsetek valódi tapasztalatokat a tananyagon túl is, hogy minél hatékonyabban segíthessétek diákjaitokat a pályaválasztásban. Nézzétek meg a saját szemetekkel, milyen lehetőségek várják a lányokat a tudomány, a technológia vagy éppen a matematika világában.


Mi ez?

Programunk célja, hogy egy kifejezetten nektek, természettudományos tárgyakat tanító pedagógusoknak és osztályfőnököknek szervezett nap keretében belekóstolhassatok a mérnöki, informatikai és egyéb jövőbe mutató szakmák világába. Ez a személyes élmény később fontos segítség lehet a gyerekek orientációjában.

Hogyan?

Ellátogathattok egy technológiai céghez vagy kutatóintézethez, ahol szakmai beszélgetéseken vehettek részt az ott dolgozókkal és közelről láthatjátok a munkájukat. Első kézből tapasztalhatjátok meg, mit jelent a gyakorlatban egy műszaki, mérnöki vagy kutatói karrier. Azt is láthatjátok, milyen tudásra van szükség ezeken a helyeken, később pedig diákjaitokkal is megoszthatjátok az ott tapasztalt lehetőségeket és elvárásokat.


Miért érdemes részt venni?

    • Mert segítséget kaptok tőlünk ahhoz, hogy a diákjaitokat a képességeiknek és érdeklődésüknek megfelelő irányba terelhessétek. Közösen dolgozhatunk azért, hogy a fiatalok a számukra legideálisabb szak, szakma vagy karrier irányába induljanak el.
    • A megismert szakembereket meghívhatjátok az iskolátokba, de egyedi, fakultatív ismeretterjesztő képzéseket és látogatásokat is szervezhettek a segítségükkel.
    • Fantasztikus kutatónőkkel, jó példákkal, követendő és inspiráló mintákkal találkozhattok, és megismerkedhettek azokkal a játékos programokkal is, amelyekkel a diákok találkoznak a Lányok Napján.
    • A program választ adhat a diákok állandóan visszatérő kérdésére: “Mire is jó az a rengeteg információ, amit az iskolában tanulunk?”

Iratkozz fel hírlevelünkre, ha mindig nyitott vagy egy-egy új pedagógiai vagy kommunikációs eszközre, vagy szívesen mesélsz a diákjaidnak követendő életutakról, jó példákról!

További támogatás pedagógusoknak és szülőknek

Rendhagyó szülői értekezlet

Érdekel, hogyan segítheted még hatékonyabban a gyermekedet a pályaválasztásban? Próbáld ki magad velünk!


Hogyan támogathatod 12 éves, vagy annál idősebb gyermekedet, diákjaidat?

Tágítsd a gyerekek látókörét, kínálj nekik lehetőségeket az iskolán kívül és belül is!Szakmai előrelépés Tanároknak

Nem csak a tanítás, a tanulás is a szenvedélyed? Segítünk továbblépniNézd meg eseménynaptárunkat és tájékozódj a közelgő rendezvényeinkről!

MEGNÉZEM