“A Lányok Napja nem nyitott ajtókat zár be a fiúk előtt, hanem a lányok előtt csukott ajtókat nyitja ki, így a változásnak mindenki részesévé válik.”

– Polgár Judit, sakkolimpiai bajnok, a Lányok Napja fővédnöke

Mi ez?

Egy nap, amikor az addig ismeretlen labirintusok hirtelen bebarangolhatóvá válnak. Amikor az ország leginspirálóbb vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei tágra nyitják kapuikat a felső tagozatos és középiskolás lányok előtt, a tudományos, technológiai és műszaki szakmák pedig egyszer csak kézzelfoghatóak lesznek. Egyetlen nap alatt fiatal lányok ezrei szereznek meghatározó élményt pályaválasztásukhoz.

Kémcsövek, robotok, precíziós műszerek, trendi irodák, titokzatos laboratóriumok, interaktív programok – ha kíváncsi vagy, számtalan lehetőség vár rád!

Gyere el 2024. április 25-én a Lányok Napjára, amit már tizenharmadik alkalommal szervezünk meg!

ÉRDEKEL

“Nagyon kedvesek voltak velünk az ott dolgozók. Játékossá tették a programozást, nem volt hűvös és unalmas. Rengeteget nevettünk.”


Lányok

Szeretnél bepillantani az ország legizgibb munkahelyeinek színfalai mögé? Fedezd fel velünk a robotikát, légy adatbányász, villanyozódj fel a villámlaborban!


Fogadóhelyek

Miért érdemes fogadóhelyként csatlakozni? A Lányok Napján az ország legjobb technológiai vállalatai, kutatóintézetei és egyetemi laborjai nyitják meg kapuikat.


Iskolák és szülők

A Lányok Napja az ország legnagyobb lányoknak szóló pályaorientációs napja. Hogy segíthetnek a szülők és tanárok, hogy a lányok megtalálják a számukra legjobb programokat?

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából, az NTP-TSZM-22-0112 számú, a “Lányok Napja tudományos pályaválasztási fesztivál” című pályázati program keretében valósult meg.
Pályázati összeg: 2.000.000 Ft