A Nők a Tudományban Egyesület 2016. november 5-én másodszor rendezte meg Az Okosjövő Napját Székesfehérvár fiataljai részére.

 

logo_2016_weboldalra

Az Okosjövő Napja – Derítsd fel a tökéletes bűntényt a „Fehérvári helyszínelőkkel”! 

Az elmúlt évben az Okosjövő Napja résztvevői megmentették a világot, 2016-ban a „Fehérvári helyszínelők” kitelepült laborjában természettudományok, a józan ész és kétszáz székesfehérvári fiatal segítségével derítették fel a tökéletes bűntényt.

Az akadályok között versengő csapatok éles bevetésen bizonyíthatták, hogyan tudnak kódot feltörni, logikai feladatokkal megbirkózni, problémákat gyorsan és hatékonyan megoldani. A helyes megfejtők kód darabokat kapnak az egyes állomásokon, amiből végén fog összeállni a kép és talán sikerül FELDERÍTENI A BŰNTÉNYT.

A szomszédos Lakeside Hotelben a “Felnőttmegörző” műhelybeszélgetésekkel várta a szülőket és a tanárokat!

A foglalkozás alkalmával a résztvevők helyzetgyakorlatok és interaktív előadás során megismerkedhettek sikerre vezető szemléletmóddal. Carol Dweck professzor immár magyarul is megjelent könyve a “Szemléletváltás: A siker új pszichológiája” vázolta először, hogy hogyan változtathatja át a szemléletmódunk az akadályokat és kudarcokat a siker felé vezető erőforrássá. A műhelyfoglalkozás célja a szülők és tanárok segítő szerepének támogatása volt.

Néhány a körüljárt témákból:

  • A fiúk és a lányok iskolai teljesítményének hasonlóságai és különbségei; az iskolaévek során kapott szemléletmód és megerősítések hatása a karrierre
  • Hogyan segíthetjük a hosszú távú, belső motiváció kialakítását?
  • Mi az, ami gátolja a tanulási folyamat sikerét, a sikerélmény megélését?
  • Mi az, ami kizökkentheti, konstruktív irányba fordíthatja a gyerek viselkedését?
  • Teljesítmény és értékelés: dicséret, szidás, vagy …?
  • Helyzetgyakorlatok: hogyan kommunikáljunk jól gyermekünkkel, tanítványainkkal tanulási sikereikről és kudarcaikról

A foglalkozásról bővebben itt olvashatnak. A beszélgetést Kukity Kriszta, Vida Júlia és Bacsó Flóra, a Partners Hungary Alapítvány és Mediációs Központ trénerei vezették.

A ♀tervezem program nem jöhetett volna létre az amerikai egyesült államokbeli AAUW szakmai szervezet és az Alcoa Alapítvány nagylelkű támogatása nélkül.
AlcoaFoundation_logo