♀tervezem egy jövőépítő program olyan 12-17 éves székesfehérvári lányoknak, akik nyitottak a tudomány és a technológia világára, és el tudják képzelni, hogy egyszer talán ők is ott fognak tevékenykedni. Ha ilyennek érzed magad, csatlakozz a programhoz, és less be az általad kiválasztott cég mindennapjaiba!

A ♀tervezem – Okosjövő lányoknak shadowing programjai keretében 2015-ben mintegy száz székesfehérvári lány nyert betekintést az általa választott technológiai cég mindennapi működésébe, s gazdagodott gyakorlati ismeretekkel a helyi természettudományos pályák lehetőségeiről. A program shadowing szakaszának lezárásaként a NaTE egy szakértői csoporttal együttműködve 2015. október 17-én első ízben rendezte meg “Az Okosjövő Napját” Székesfehérvár fiataljai számára. A szórakoztató, ismeretterjesztő esemény célja az volt, hogy a ♀tervezem: Okosjövő lányoknak program részeként közelebb hozza a fiatalokhoz a műszaki- és természettudományokat, megmutatva, hogy azok korántsem száraz és unalmas dolgok. Bár a ♀tervezem alapvetően a lányoknak szól, de “Az Okosjövő Napjára” vártunk minden 12-17 év közötti székesfehérvári diákot!

Egyesületünk 2016. őszén újabb programsorozatot indított, melynek az ütemezése az alábbiak szerint zajlott: szeptemberben a helyi vállalatok biztosítottak lehetőséget shadowing program formájában, hogy a fiatal lányok megismerhessék a helyi munkahelyeket, majd a novemberi őszi szünet során a résztvevők lehetőséget kaptak egy ingyenes Okosjövő táborban való részvételre, amelynek a lezárásaként rendeztük meg az Okosjövő napját, ahova tizenéves diákokat vártunk, fiúkat és lányokat egyaránt. A november 25-én megrendezésre kerülő gálán pedig szeretnénk bemutatni és a megünnepelni azokat, akik a legjobb pályamunkákat küldték be a shadowing során szerzett tapasztalataikról.

A program ütemterve

Utemterv_2016

A ♀tervezem program nem jöhetett volna létre az amerikai egyesült államokbeli AAUW szakmai szervezet és az Alcoa Alapítvány nagylelkű támogatása nélkül.

Az Alcoa Alapítványról

Az Alcoa Alapítvány a mintegy 480 millió USD-os vagyonával az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb vállalati alapítványa. A 63 évvel ezelőtti megalapítása óta az Alcoa Alapítvány több mint 615 millió USD támogatást osztott szét világszerte. 2014-ben az Alcoa Alapítvány több mint 22 millió USD-ral járult hozzá világszerte ahhoz, hogy innovatív partnerkapcsolatokat építsen ki non-profit szervezetekkel a környezetünk megújítása érdekében és azért, hogy a jövő vezetőit képezze a különböző termelési és mérnöki területeken. Az Alcoa Alapítvány munkája tovább erősödik az Alcoa-s önkéntesek ezreivel, akik legjobb képességeiket és idejüket áldozzák azért, hogy pozitív változásokat érjenek el azokban a közösségekben, amelyekben az Alcoa működik. A vállalat 2014-es Közösségi Szolgálati Hónapjában 58%-os részvételi arányt értek el a munkavállalók, akik 24 országban több mint 1.000 programban vettek részt, amelyeken keresztül több mint 700.000 embernek és 500 non-profit szervezetnek nyújtottak segítséget. További információért keresse a www.alcoafoundation.com oldalt.

AAUW- American Association of University Women

Az amerikai egyesült államokbeli AAUW  szervezete már több mint 130 éve, 1881 óta sokat tesz a nők jogainak érvényesítéséért, mind egyéni és mind közösségi szinten. Célja hogy javítsa a nők millióinak és családjainak életét. További információért keresse a www.aauw.org oldalt.