Loading Map....

Időpont
Dátum: 2018. 11. 23.
14:00 - 16:00 0
Esemény felvétele saját naptárba

Helyszín
MTA Székház Felolvasóterem


A SCIndikátor 2018 döntőseivel találkozhat a nagyközönség a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében.

Kincses Dániel, az Év Scindikátora és közönségdíjas 2018-ban, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar, Fizika Doktori Iskola hallgatója

Részecskegyorsítókkal az ősanyag nyomában

Dani az ELTE Fizika Doktori Iskola hallgatójaként már több mint 4 éve foglalkozik kísérleti részecskefizikával – ha pedig nem a világegyetem legkisebb építőköveit vizsgálja, akkor zenekarával próbál. Dani a fizikusi tanulmányok és a zene mellett a tudománynépszerűsítés iránt is érdeklődik. Célja, hogy inspirálja a fiatalokat a tudományos pályára lépésre, illetve közelebb hozza, és megfoghatóbbá tegye a kísérleti részecskefizikát a hétköznapi emberek számára is. Jöhet a Nagy Bumm? 

 

 

Kubovics Márta, Scindikátor 2018 döntős, BME Vegyész és Biomérnöki Kar, MSc hallgató

Növényi kivonatok felhasználásának sokszínűsége

Márta most másodéves mesterszakos vegyészmérnök hallgató, három éve végez kutatói munkát a BME Vegyész és Biomérnöki Karának Extrakciós kutatócsoportjában. A sikeres karrierépítéshez ő is elengedhetetlennek tartja a kommunikációs készségek fejlesztését, jól tudja, hogy arra saját kutatási területének bemutatásához is szüksége van. Saját kutatási témája és önfejlesztés lehetőségei iránt egyaránt elkötelezett kutató személyét ismerhetjük meg benne. Szereti feszegetni a határait, számára új területeket megismerni. Márta kitartását és remek figyelemösszpontosítását bizonyítja, hogy 12 évig úszott, szabadidejében pedig szeret falat mászni, festeni és szívesen rajzol portrékat is.

 

Magyar Bálint, SCIndikátor 2018 döntős

A mesterséges intelligencia is tanul, akárcsak mi, de vajon mit és hogyan?

Bálint algoritmus fejlesztőként dolgozik egy okosváros-megoldásokat fejlesztő vállalatnál. Idén fejezte be mesterképzését a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen info-bionika szakon. Egyetemi kutatása során mesterséges neurális hálózatok vizsgálatával, vizualizációjával foglalkozott, mely eszközök a legtöbb mai mesterséges intelligencián alapuló rendszer agyát képezik . Így vélekedik tudományos szenvedéllyéről:

“Szeretném, ha a manapság népszerű mesterséges intelligencia szavak mögött minél többen látnák a valódi tartalmat, ismernék annak határait, lehetőségeit.”

 

Az további információk és jelentkezés:  regisztráció az eseményre

 

Megosztás:

© 2019 Nők a Tudományban Egyesület. Minden jog fenntartva.