Magyarországon az SAP Hungary Kft. a Nők a Tudományban Egyesülettel együttműködve  Stanford Egyetem WiDS konferencia programjához  először csatlakozva 2017. február 3-án a Budapesti Corvinus Egyetemen szervezte meg a Women in Data Science konferenciáját.A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy nemektől függetlenül inspirálja a jövő adattudósait.

A XXI. század egyik legkeresettebb és legmenőbb foglalkozásának számít az adattudós, akiknek hiánya azonban számos szektorban komoly problémát jelent. Az amerikai Stanford Egyetem 2016-ban rendezte meg először a Women in Data Science konferenciáját. A rendezvény célja, hogy nemtől függetlenül inspirálja a jövendő adattudósokat és bemutassa a legaktuálisabb eredményeket az adattudományok területén és megismertesse a jövő adattudósait a képzési lehetőségekkel. Ugyanakkor fontos célja, hogy inspirálja és támogassa az adattudományok, illetve a technológia területén tevékenykedő nőket, követhető példákat mutasson be a közönség, nem utolsó sorban a fiatal generáció részére.

Az SAP szoftvergyártó és az SAP University Alliances felkarolva ezt a kontinenseken átívelő kezdeményzést támogatta a stanfordi előadásokat. Az esemény nyitóelőadását 5 kontinens több mint 25 egyetemén élőben közvetítették, illetve minden egyes helyszínen az adott országból ezen területen dolgozó vezető beosztású nőket kértek fel egy-egy inspiráló előadás megtartására.

A konferencia előadásai után a résztvevők műhelybeszélgetésen vettek részt World Café jelleggel, ahol az asztalgazdák szerepét egy-egy vezető vállalat, illetve egyetem – BME, CEU, CISCO, ELTE IK, GE, Geek Klub – Corvinus Egyetem, Google, Microsoft, Morgan Stanley, NaTE, Prezi, SAP – képviselői töltötték be. A kilenc asztalnál a beszélgetések a sztereotípiák legyőzésének módjairól, a technológiai területen dolgozó nők karrierjét támogató programokról és jövőképükről, az adattudományok területén való sikeres pályafutás tényezőiről, valamint a pályaválasztó fiatalok technológiai területen való továbbtanulásra ösztönzésének lehetőségeiről folytak.