STEM Találkozások – Mi vár rám az egyetem után?

Természettudományi, műszaki és informatikai területen (angol rövidítése: STEM) tanulni már önmagában egy jó döntés, hiszen jelenleg a természettudományi, műszaki és informatikai területen magasan képzett szakemberekre világszerte hatalmas az igény. A sikeres életpálya elindítása érdekében azonban érdemes már az egyetemi évek alatt nekiállni a karrier tudatos tervezésének, megismerni a lehetőségeket, kapcsolatokat építeni.

Ebben segítenek a STEM találkozások, amelyek betekintést adnak az egyetem falain kívül folyó szakmai életbe, a mérnöki és az informatikai munka világába. A kiscsoportos (kb. 2 órás) STEM találkozások alkalmával az egyetemi hallgatók első kézből kaphatnak információt a cégek tevékenységéről, a fiatal munkatársak feladatairól és lehetőségeiről. Az érdeklődők minden rendezvényen két cég munkatársaival beszélgethetnek, akikkel a program után is kapcsolatban maradhatnak. Mindez jelentősen segítheti pályájuk tudatos tervezését.

Kinek szól?

A Nők a Tudományban Egyesület által kezdeményezett STEM találkozásokra a természettudományi, műszaki és informatikai szakokon hallgató lányokat várjuk, de örömmel fogadjuk az érdeklődő fiúkat is.

2013. évi helyszínek

BME, Debreceni Egyetem, ELTE, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Szegedi Tudományegyetem

Jelenleg ez a programunk nem aktív.