17
március
All Day
Budapest
Budapest, Magyarország
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A konferencia előadói szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó kutatónők és mérnöknők voltak, akik saját karrierjük, életpályájuk bemutatásával, mintegy szerepmodellként megjelenve mutattak példát arra, hogy egy nő is megállja a helyét, és áttörheti az üvegplafont még a műszaki területeken is  – mindemellett lehet boldog családanya is. Az előadók nem csak saját életükről, hanem szakmájuk aktuális kihívásairól is beszéltek, bepillantást nyerhettünk a ma mérnökeit foglalkoztató problémákba.

Szeretnénk, ha a jövőben minél több ilyen érdekes élet- és szakmai történetet ismerjenek meg a fiatal lányok, ezzel közelebb hozva, élettel megtöltve a műszaki pályán elérhető karriert –  elősegítve ezzel az utánpótlást a természettudományi, műszaki és informatikai szakterületeken.

A konferencia egyben a Lányok Napja (www.lanyoknapja.hu) nyitórendezvénye volt

A márciusi-áprilisi workshop sorozat keretében 5 további városban, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron szerveztünk hasonló rendezvényt azzal a céllal, hogy a régiók szintjén is kiemelt figyelmet kapjon a téma.

Megosztás:

Részletek

Dátum:
2013-03-17
Esemény kategóriák:
, ,
Organizer:
NaTE
Telefon:
+36209361365
E-mail:
hello@nokatud.hu
Organizer Website:
View Szervező Website

Következő eseményeink

25
április

Lányok Napja 2024

08:00 — 17:00
@ Országos esemény
ÉRDEKEL