26
október
All Day
Budapest
Budapest, Magyarország
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Ahhoz, hogy a tudományban és az innovációban kimagasló eredményeket érhessünk el, szükség van mind a nők, mind a férfiak képességeire. Annak ellenére, hogy az elmúlt években a felsőoktatásban való részvétel terén határozott előrelépés történt, a statisztikai adatok szerint a nők továbbra is alulreprezentáltak a tudományos kutatásban, a vezetői pozíciókban és általában a természettudomány számos területén.

A Budapesti Francia Intézet és partnerszervezetei által megrendezésre kerülő konferencia három fő témakört jelöl meg, amelyek hatással lehetnek a nők arányos részvételére a kutatásban, a döntéshozatalban és a vállalatirányításban: egyenlő hozzáférés a természettudományi egyetemek képzéseihez; hozzáférés a kutatások pénzügyi támogatásaihoz; kutatás és innováció az üzleti életben.

Hogy ez az esemény valódi lehetőséget nyújtson a perspektívák megvitatására és a bevált gyakorlatok megosztására, felszólalóként európai és nemzetközi szakértőket és szakembereket kértünk fel, akiknek részvételét együttműködő partnereink: magyarországi nagykövetségek, kulturális intézetek és kutatóintézetek támogatják.

A programra regisztrálni az alábbi e-mail címen keresztül lehetséges: [email protected] 

További információk az eseményről  ÉRDEKEL

A konferencia partnerei: az European Institute of Innovation and Technology, a Magyar Tudományos Academia, a Nők a Tudományban Egyesület, a Lengyel Intézet, a Német Nagykövetség, a Cseh Centrum, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Business Council for Sustainable Development in HungaryL’Oreal, és a Div[e]it.

Megosztás:

Részletek

Kezdés:
2017-10-26
Vége:
2017-10-27
Esemény kategória:

Következő eseményeink

22
október

Lányok Napja Fesztivál

08:00 — 17:30
@ Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
ÉRDEKEL
10
április

Lányok Napja 2025

08:00 — 17:00
@ Országos esemény
ÉRDEKEL