24
március
09:00 — 15:00
Budapest
Budapest, Magyarország
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

2015-ben a Lányok Napja nyitórendezvényére immáron második alkalommal a MTA Wigner Fizikai Kutatóintézet és a Nők a Tudományban Egyesület együttműködésében kerül megrendezésre.

Ezen rendezvényen hivatalosan is megnyílt a lehetőség arra, hogy a középiskolás lányok jelentkezzenek az április 23-i Lányok Napjára. Mindezt a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és a program harminc fiatal nagykövete együtt egy piros szalag átvágásával nyomatékosította. Az érdeklődő lányok március 24-től egészen április 13-ig jelentkezhetnek a különböző helyszínekre és programokra a www.lanyoknapja.hu oldalon.

Ahogy azt Maruzsa Zoltán, a Lányok Napja 2015 fővédnöke kifejtette: Bár jogi akadályok nem korlátozzák a kutató férfiak és nők közötti egyenjogúság megvalósulását, a gyakorlatban mégis alulreprezentáltak a nők a kutatásfejlesztés és az innováció területén, ennek megszüntetéséért pedig pozitív akciók szükségesek. „Nők nélkül ugyanis nem érhetünk el átütő sikert ezen a területen sem” – tette hozzá.

A nők egyenjogúsága és önbizalmának növelése olyan programokkal növelhető, mint a Lányok Napja – mondta a rendezvényen Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki azt is hozzátette, hogy az államtitkárság tavasszal pályázatot hirdet a NATE-hoz hasonló civil szervezetek számára.

Mészáros Csaba, a Lányok Napját támogató evopro elnök-vezérigazgatója a rendezvényen azt emelte ki, hogy a jövő társadalma a tudáson alapszik. „Ha mi tudásalapú társadalmat szeretnénk kiépíteni, abban nagy szükség van a lányokra is. A mi felelősségünk, hogy ebbe a munkába őket is bevonjuk” – tette hozzá.

Ezzel Raffi V. Balian, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége környezetvédelmi, tudományos és egészségügyi irodájának igazgatója is egyetértett. Ahogy fogalmazott: „Fel kell tennünk azokat a fontos kérdéseket, amelyek az innovációhoz vezetnek, ebben a párbeszédben pedig a nőknek is részt kell venniük. Nem hagyhatjuk, hogy mások határozzák meg, kik vagyunk.”

Megosztás:

Részletek

Dátum:
2015-03-24
Időpont:
09:00 - 15:00
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:
, , , , ,
Organizer:
NaTE
Telefon:
+36209361365
E-mail:
hello@nokatud.hu
Organizer Website:
View Szervező Website

Következő eseményeink