10
március
16:00 — 18:00
MTA székház – Felovasóterem
MTA székház – Felovasóterem, Széchenyi István tér 9., Budapest, 1051, Magyarország
Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Egyesületünk 2013-ban alapította meg a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. Hiszünk benne, hogy a sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából.

A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság döntött. Idén biotechnológia, anyagtechnológia,információs technológia és űrtevékenység kategóriában.

Az idei díjazottak:

Anyagtechnológia kategória: Dr. Jedlovszky-Hajdú Angéla a Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet Nanokémiai Kutatócsoportjának tudományos munkatársa.

Biotechnológia kategória: Dr. Kapuy Orsolya a Semmelweis Egyetem, Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézet egyetemi adjunktusa.

Információs technológia kategória: Dr Nagy Szilvia  a Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének egyetemi docense.

Űrtevékenység kategória: Korsós Marianna Brigitta csillagász, jelenleg PhD hallgató és a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet Debreceni Napfizikai Obszervatóriumának tudományos segédmunkatársa.

Az idei díjazottakat Dr. Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese, Prof. Dr. Hargittai Magdolna akadémikus, a Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015 fővédnöke valamint Dr. Groó Dóra, a Nők a Tudományban Egyesület elnöke köszöntötték.

Megosztás:

Részletek

Dátum:
2016-03-10
Időpont:
16:00 - 18:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Organizer:
NaTE
Telefon:
+36209361365
E-mail:
hello@nokatud.hu
Organizer Website:
View Szervező Website

Következő eseményeink