Ha imádod a matekot, vagy mindent, ami digitális, de nem szeretsz sablonosan, szárazon gondolkodni, ez a program neked szól!

Nálunk élmény- és felfedezésalapú tanulási módszerekkel fejlesztheted magad. Heti másfél órás, ingyenes matematikafókuszú foglalkozásainkon megmutatjuk, hogy teheti könnyebbé a mindennapjainkat az informatika vagy a matek, és abban is segítünk, merre érdemes elindulnod a későbbi tanulmányaid során.

Mit csinálunk?

Ha a SMARTIZ-t választod, megtapasztalhatod, milyen egy valóságos, több tudományterületet is érintő problémakörben elmélyülni. Megmutatjuk, hogyan lehet a matematika, az informatika és a természettudományok segítségével megismerni és kutatni egy általatok kiválasztott környezeti problémát, és belekóstolhatsz a programozás alapjaiba és gyakorlati előnyeibe is.

Az alapozás után mentoraink segítségével akár saját játékot is fejleszthetsz, sőt, matematikai problémákat oldhatsz meg a nálunk megszerzett programozói tudásoddal. A mentorok a karriered megtervezésében is segítenek, az évet pedig egy közös eseménnyel zárjuk, hogy megkoronázzuk a SMARTIZ-élményt.

Kik segítenek ebben és hogyan?

A szerda délutáni foglalkozásokat innovatív eszközöket alkalmazó pedagógusok, improvizációs és drámapedagógus szakemberek és a Morgan Stanley tapasztalt munkatársai tartják. Oktatócsapatunk nem csak arra figyel, hogy átadja neked a szakmai tudást, de a magabiztosság, a tudatosság és a nagyobb önbizalom kialakításában is segít.

A SMARTIZ tananyaga teljesen egyedülálló, sehol máshol nem találkozhatsz vele: pedagógusok, oktatáskutatók és társadalomkutatók bevonásával alkottuk meg, hogy fokozatosan vezethessünk rá arra, hogyan is hasznosítható a matematika és az informatika a hétköznapokban. Nincsenek megkötések, midig az adott csoport visszajelzéseire alapozva alakítjuk a menetrendet.

Az egyéves program nagy előnye az is, hogy háromhetente találkozhatsz mentorainkkal, akik személyre szabottan segítenek neked a karriertervezésben. Emellett szüleiddel és tanáraiddal is tartjuk a kapcsolatot, hogy még hatékonyabban támogathassanak téged a pályaválasztásban.

A program menete

  • ONLINE foglalkozások szerda délutánonként a ZOOM-on
  • a foglalkozássorozat része egy háromnapos intenzív workshop az őszi szünetben, ahol a résztvevők tovább fejleszthetik prezentációs készségeiket, és még több érdekes, értékes ismerettel gazdagodhatnak
  • egy – egy szombati csapatépítő – személyiségfejlesztő alkalom előre egyeztetve
  • programzáró esemény a tanév végén

A SMARTIZ program támogatója a