Nem áll messze tőled a számok világa és szeretnéd látni, hogyan lehet ez az egész hasznodra az életben?

Ezt a programunkat azért hoztuk létre, hogy a reál területek iránt érdeklődő 10. osztályos középiskolás lányok élmény alapú tanulási módszerekkel fejleszthessék készségeiket.

Szerda délutánonként másfél órában ingyenes matematika fókuszú foglalkozásainkon  megmutatjuk, hogyan lehet a természettudományok alkalmazásával egy adott környezeti problémát megismerni, kutatni. Abban is segítünk, merre érdemes elindulni későbbi tanulmányok során.

Miről lesz szó?

A résztvevők megismerkedhetnek egy matematikai segédprogrammal, a GEOGEBRA-val, melynek használata támogatja az otthoni készülést és a tananyagrészek mélyebb megértését.

A matematika, informatika és természettudományok alkalmazását egy, a diákok által választott aktuális környezeti probléma feltérképezésén keresztül kutathatják majd. Tapasztalatot szerezhetnek abban, milyen egy valóságos, több tudományterületet érintő problémakörben elmélyülni és szakmai szemmel megvizsgálni azt.

A SMARTIZ programhoz csatlakozók ezen kívül megismerkedhetnek a programozás alapjaival, gyakorlati alkalmazásaival. Előbb csoportos órák keretében megtanulhatják, mi fán terem egy elágazás vagy egy ciklus, utóbb pedig egy mentor segítségével saját játék fejlesztésére is lehetőség nyílik! Végül egy matematikai probléma megoldásában is alkalmazhatják a programozási tudásukat.

Tudatos karrierépítés mentorok segítségével

A pedagógusok, oktatáskutatók és társadalomkutatók bevonásával kidolgozott oktatási program mentorokon keresztül is segíti a résztvevőket a tananyag és a későbbi karrierépítés során is hasznos „soft skillek” elsajátításában.

A mentorok a 10. évfolyamon tanuló középiskolásoknak személyre szabva nyújtanak segítséget saját karrierjük tervezéséhez. A diák erősségeinek és egyéb képességeinek felmérésével igyekeznek irányt mutatni, hogy még tudatosabban választhassák meg továbbtanulásuk irányát, és egy számukra megfelelő karrierutat.

3 napos nyári tábor

A foglalkozássorozat végén egy 3 napos táborban is vendégül látjuk a SMARTIZ program résztvevőit, ahol tovább fejleszthetik prezentációs technikájukat, és még több érdekes, értékes ismerettel gazdagodhatnak!

A program menete

  • foglalkozások szerda délutánonként a Morgan Stanley irodaházában (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.)
  • egy – egy szombati csapatépítő-személyiségfejlesztő alkalom félévente
  • 3 napos nyári tábor június végén

A SMARTIZ program támogatója a