Loading Map....

Időpont
Dátum: 2017. 10. 26. - 2017. 10. 27.
11:00 - 16:30 0
Esemény felvétele saját naptárba

Helyszín
Magyar Tudományos Akadémia


Ahhoz, hogy a tudományban és az innovációban kimagasló eredményeket érhessünk el, szükség van mind a nők, mind a férfiak képességeire. Annak ellenére, hogy az elmúlt években a felsőoktatásban való részvétel terén határozott előrelépés történt, a statisztikai adatok szerint a nők továbbra is alulreprezentáltak a tudományos kutatásban, a vezetői pozíciókban és általában a természettudomány számos területén.

A Budapesti Francia Intézet és partnerszervezetei által megrendezésre kerülő konferencia három fő témakört jelöl meg, amelyek hatással lehetnek a nők arányos részvételére a kutatásban, a döntéshozatalban és a vállalatirányításban: egyenlő hozzáférés a természettudományi egyetemek képzéseihez; hozzáférés a kutatások pénzügyi támogatásaihoz; kutatás és innováció az üzleti életben.

Hogy ez az esemény valódi lehetőséget nyújtson a perspektívák megvitatására és a bevált gyakorlatok megosztására, felszólalóként európai és nemzetközi szakértőket és szakembereket kértünk fel, akiknek részvételét együttműködő partnereink: magyarországi nagykövetségek, kulturális intézetek és kutatóintézetek támogatják.

A programra regisztrálni az alábbi e-mail címen keresztül lehetséges: conference@inst-france.hu 

További információk az eseményről  itt

A konferencia partnerei: az European Institute of Innovation and Technology, a Magyar Tudományos Academia, a Nők a Tudományban Egyesület, a Lengyel Intézet, a Német Nagykövetség, a Cseh Centrum, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Business Council for Sustainable Development in HungaryL’Oreal, és a Div[e]it.

Megosztás:

© 2019 Nők a Tudományban Egyesület. Minden jog fenntartva.