SMARTIZ 2019

Személyiségfejlesztő tréning

A SMARTIZ program résztvevőit a október utolsó hétvégéjén a Zipernowsky Házba vártuk. A lányok Kraszkó Zita, személyiségfejlesztő-trénerrel háromórás improvizációs utazáson vehettek részt, majd az önbecsülés lélektanát járták körbe Füzes Nórival és Bene Katicával – a Gondolatolvasó alaptóival.
SMARTIZ program a magabiztosság, a tudatosság és a nagyobb önbizalom kialakításában is segíti benne résztvevő, matematika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

Programindító csapatépítés

20 csillogó szemű lány érkezett október elején a Morgan Stanley központjába. Ismerkedtünk, játszottunk, a mentorok és a mentorált középiskolások belevágtak az egy éves izgalmas utazásba.

Tanárok Napja

2019. augusztus 29-én  középiskolákban matematikát, informatikát tanító pedagógusokat és osztályfőnököket vártunk a Morgan Stanleyhez. Az esemény célja az volt, hogy segítse a résztvevőket, hogy minél hatékonyabban támogathassák a tanulókat a számukra legmegfelelőbb továbbtanulási lehetőség megtalálásában, a pályaválasztási döntéseik meghozatalában.

A program első részében kerekasztal-beszélgetés keretében olyan kérdéseket vitattak meg a résztvevők, mint: mennyiben készít fel az iskola 21. századi készségekre és  valóban olyan fontosak-e ezek egy óriási cég számára, fontos-e célzottan lányoknak szóló programokat szervezni, hozzájárulhat-e olyan program, mint a SMARTIZ a lányok eredményességéhez, kiegészítheti-e a Smartiz program az iskolai munkát?

A második részben a workshop olyan témákat érintett mint: vajon milyen kell legyen egy lány, aki STEM területen szeretne sikeres lenni, milyen a jó mentor tanár, kellenek-e példaképek stb.

A programot a résztvevők aktív bevonásával Réti Mónika oktatáskutató vezette.

SMARTIZ 2018

Mentortalálkozó 2018. április

2018. Április 11-én Morgan Stanley Mentorcsapata is  izgatottan várta a nagy találkozást. A lányoknak itt lehetőségük nyílt közelebbről megismerkedni mentoraikkal, akik mostantól néhány hónapon keresztül kísérni fogják Őket. Ezen kívül pár órára a Morgan Stanley munkatársainak is érezhették magukat, mert bepillanthatnak  a vállalatnál zajló munkafolyamatokba illetve kicsit bevezették őket a programozás izgalmas világába is.

SMARTIZ tábor 2018. június 19. – június 21.

SMARTIZ programunkban résztvevő lányok részére háromnapos tábort szerveztünk, azzal a  céllal, hogy izgalmas programok segítségével egy jó csapatot is kovácsoljunk résztvevőkből és jó élményekkel lezárva az elmúlt pár hónapot engedjünk el mindenkit a nyári szünidőre, hogy aztán új erőre kapva vágtunk bele a következő fél évbe. 

1. nap

2. nap

3. nap

A SMARTIZ program támogatója a