Mi ez?

stem-girls2Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) Nagyköveti Hálózat

A NaTE nagykövetei olyan fiatal lányok, akiket érdekel a tudomány és a technológia és örömmel vesznek részt ezek népszerűsítésében a többi fiatal körében. Nagyköveteink közössége a Nők a Tudományban Nagyköveti Hálózat, amely az egész országot lefedi, és célja, hogy minél szélesebb körben inspirálja a középiskolás lányokat a mérnöki és informatikai pályák felé. Nagyköveteink azonban nem csak másokért munkálkodnak, hanem ők maguk is fejlődhetnek és gyarapíthatják tudásukat, készségeiket a nekik szóló támogató programjainkon keresztül: többek között résztvehetnek Nyári Mérnök Táborunkban, ahol megismerkedhetnek a legújabb technológiai fejlesztésekkel és tréningeken vehetnek részt, amelyek során olyan készségeket sajátíthatnak, melyek elengedhetetlenek az eredményes továbbtanulás és később a karrierépítés során. Emellett a közösség részeként olyan kapcsolatokat építhetnek mind a többi nagykövettel, mind a szakmai támogatókkal, cégekkel, amelyek reményeink szerint hosszú távon fennmaradnak és segítik a későbbiekben pályájukat. Nagyköveti Hálózatunkba pályázati úton lehet bekerülni.

Ha Te is szeretnél Nagykövet lenni, az alábbi oldalunkon megteheted:

„Nagykövet szeretnék lenni”

A programokról bővebben itt tájékozódhatsz:

www.facebook.com/lanyoknapja

NaTE nagykövetek programjai – 2016 első félév – galéria

A Nők a Tudományban Egyesület nagykövetei 2016. első fél évében izgalmas programokban vehettek részt. A programok célja az volt, hogy a bekerült tehetségek azon készségeit fejlesszük, amely közvetlen módon hozzájárul ahhoz, hogy minél jobb egyetemekre, ösztöndíjakra, később kutatóintézményekbe pályázhassanak (pl. professzionális célú közösségi média használat, blogépítés, “storytelling módszerű” én történet mindenkiről „Én és a tudomány” címmel).

A program három tréning és egy három napos “Makerspace-tábor” keretei között valósult meg. Kiegészítő program részeként a nagykövetek látogatást tehettek technológiai cégeknél, kutatóintézeteknél és egyetemeken a Lányok Napja  program keretében.

A NaTE alapvető céljával összhangban a nagykövetek feladata, hogy hitelesen képviseljék az esélyegyenlőség ügyét mind a további tehetséges fiatalok „toborzása” során, mind az intézményekkel való kommunikációban. Ezen a programok támogatják őket abban is, hogy ezt a feladatot is magabiztosan lássák el.

A félév során megvalósult programok után a Nagyköveti Hálózat résztvevő tagjai még biztosabbak lettek az érdeklődésüket és továbbtanulási terveiket illetően, miközben nyitottak lettek addig ismeretlen területek irányába is.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az NTP-MTTD-15-0141 számon nyilvántartásba vett “Tehetséges középiskolás lányok tudományos, műszaki pályán való érvényesülésének támogatása” című pályázat keretében valósult meg, az NTP, az EMMI és az EMET támogatásával.

Nagyköveti hálózat bővítése a Visegrádi Négyek országaiban

A Nagyköveti Hálózatot 2017-ben a Visegrádi Négyek országai bevonásával kívánjuk bővíteni.

További információk: itt