+tervezem: Okosjövő lányoknak

A ♀tervezem egy jövőépítő program, amit olyan 12-17 éves székesfehérvári lányoknak szerveztünk, akik nyitottak a tudomány és a technológia világára, és el tudják képzelni, hogy egyszer talán ők is ott fognak tevékenykedni. A két évig futó programot a sikerre való tekintettel szeretnénk tovább folytatni, vagy más városokban meghonosítani.

Tovább…

Apa – Lánya nap 

Az „Apa-Lánya Nap – lányom a munkahelyemen” napot 2015-ben hirdettük meg először. Az akció keretében a lányok látogatást tehettek édesapjuk munkahelyén, ahol játékos programok keretében nyerhetnek betekintést a műszaki, informatikai, természettudományos szakmákba.

Tovább…

STEM Találkozások

stem3

Mihez kezdhetnék egy mérnök diplomával? Mit csináljak majd az egyetem után? Ha bizonytalan vagy a jövődet illetően, a STEM találkozásokon első kézből kaphatsz információkat a rád váró karrierről a szakma fontos képviselőitől.

Tovább…

RailsGirls

ruby_1

 

Webfejlesztés nőknek – korhatár nélkül!

Tovább…

Digigirls

digigirlz

A DigiGirls a Microsoft és a NaTE közös akciója volt egyetemista és középiskolás lányok számára, melyben betekintést nyerhettek a világ egyik legnagyobb számítástechnikai vállalatának működésébe.

Tovább…