„Először voltam ilyen programon, és nagyon vártam már. Kíváncsi voltam, hogy a hazai Microsoft mégis mit csinál, mi köze van egyáltalán ahhoz, amit mi, közemberek látunk vagy gondolunk a név hallatán. Nem csalódtam, szerintem nagyon érdekesek voltak az előadások, jól esett a közvetlenség és várom, hogy a következő alkalommal milyen technikai /technológiai újdonságokat láthatunk.” (Bernadett, 21)

A DigiGirls a Microsoft és a NaTE 2013. októberétől decemberéig zajló közös akciója volt egyetemista és középiskolás lányok számára. Az akció lényege, hogy egy képzéssorozat keretében a résztvevők 3-3 alkalommal nyerhettek betekintést a világ egyik legnagyobb számítástechnikai vállalatának működésébe, az őket váró karrierlehetőségekbe, a számukra is érdekes technológiai megoldásokba. Emellett pedig szabadon beszélgethettek a cégnél különböző pozíciókban dolgozó hölgyekkel, akik megosztották velük a karrierjükkel kapcsolatos személyes tapasztalataikat.

Kinek szól?

Egyetemista és középiskolás lányoknak, akik érdeklődnek a számítástechnika és a technológiai újdonságok iránt, illetve szakmai pályafutásukat IT területen szeretnék elkezdeni.

Felhívás egyetemistáknak (PDF):

Digigirls-kozep-preview

Felhívás középiskolásoknak (PDF):

Digigirls-kozep-preview

Ez a programunk jelenleg nem aktív.